Как мога да започна без много пари?

Повечето хора, които искат да започнат собствен бизнес не разполагат с много пари и това е може би един от най-често задаваните въпроси: Как мога да започна без много пари?

Когато не разполагате с достатъчно финансови ресурси – най-естественото нещо е да ограничите разходите. Как да стане това ?

На всички е ясно, че няма безплатен обяд. Ако искате да намалите разходите си, със сигурност това ще е за сметка на свободното ви време.

Няколко възможности за намаляване на разходите :

1. Не наемайте офис - Работете от дома си.  Ако трябва да се срещне с клиента  - срещнете се на кафе или в ресторант за обяд. 

2. Не наемайте работници или служители! - Правите всичко сами, докато не започнете да почелите достатъчно за да можете да си позволите наемане на персонал.

3. Ползвайте безплатни консултации, каквито се предлагат от някой кантори и сайтове.

4. Потърсете в интернет необходимата ви информация или документация, вместо да плащате за консултации и изготвяне на документи.

5. Направете си сайт в порталите, които позволяват направа на безплатни сайтове. На първо време можете и да нямате собствен домейн, но е добре да присъствате в интернет.

6. Пускайте безплатни обяви. Пишете в блогове.

7. Направете си сами лого – има сайтове в които можете да си го направите безплатно. Не са нужни специални умения, но отнема време.